Hej på er! Jag vill börja med att tacka för all respons jag har fått! Ni ger så mycket kärlek, jag blir så himla glad! 

Idag har jag dock inte hunnit förbereda bilderna som skulle upp i dagens inlägg eftersom helgen har varit fullsmockad. Det har lett till att jag nu har en sjuk sambo som jag har behövt finnas till för, såklart. Fy sjutton alltså, så trist att bli sjuk. 

Men! Nu ska vi gå in på dagens inlägg, mina favoriter från 2018 när det kommer till sociala medier och fotorelaterade grejer, såklart! 

Youtube

Mina favoriter, som jag alltid väljer att kolla på först. Mina favoriter är Lizzie Peirce, Julia Trotti, Sorelle Amore. De är alla engelspråkiga och är alla riktade mot foto. 

Lizzies kanal fokuserar på både film och foto och hon snackar även om sociala medier och entreprenörskap då hon driver ett produktionsbolag tillsammans med sin sambo. 

Julias kanal fokuserar mycket på vad du ska tänka på när du är ute och fotograferar. Vi får ofta följa med henne till diverse fotograferingar. Hon gör även liveredigeringar, något som jag också funderar på att göra, skulle ni vilja det?

Sorelles kanal fokuserar på resor och att vara kreativ on the go. Hon har ingen egen hemma bas utan bor i hela världen, så himla härligt!

Instagram

Här skulle jag lätt kunna ha med både bloggare och youtubers men jag väljer att fokusera på de som är mina favoriter på Insta. 
Lavenlay, Veera Haapoja, Jacqueline Wester är bland mina favoriter!

Lavenlay lägger upp helt magiska bilder från naturen, det känns som du är i en sagovärld. Hon är baserad i Norrland och de flesta, om inte alla, bilder är därifrån.

Veera Haapoja är baserad i Finland och har ett varmt och härligt konto. Hennes bilder är från hela världen och hela hon strålar ömhet och kärlek. Gillar det starkt!

Jacqueline är baserad i Stockholm men många av hennes bilder kommer från familjehemmet i Dalarna och sommarstugan i Västernorrland. Jackie har också ett väldigt varmt och lugnt konto. Du känner dig avslappnad när du är inne på hennes konto.

Bloggare

Här kommer jag mixa lite mer. Mina favoritbloggar är Nevnarien, Alexandra Bylund och Linda Hörnfeldt. 

Nevnarien, eller Elin Kero som hon faktiskt heter, bloggar också om foto men även om DIY kring medeltiden, sagor och äventyr. Hon har en väldigt jordnära och mysig blogg. 

Alexandra Bylund bloggar om entreprenörskap och sociala medier. Hon har även med lite vardagsinlägg om livet som mamma till barn med svår diabetes. 

Linda Hörnfeldt bloggar om entreprenörskap, kroppspositivism och livet på Höga Kusten. Hon är bloggvärlden mamma och har bloggat sen 2001 tror jag. Hon lär ju ha varit en av de första bloggarna i Sverige, då hon bloggade innan blogg fanns.

Poddar

Här kommer det bli lite upprepningar i det sista poddtipset. ”Fatta Foto med Maja och Elin”, ”GoalDigger Podcast” och ”Vad fan håller jag på med?” är några av mina favoriter. 

Fatta Foto med Maja och Elin är en hyffsat nystartad podd där mina kollegor, får man säga så om andra fotografer, snacka om foto på ett enkelt och tillgängligt sätt. 

GoalDigger Podcast är en podd från Jenna Kutcher, en fellow fotograf också. Hon har inget med Ashton att göra 😉 och har en fantastisk podd som du behöver sitta med papper och penna för du får så himla mycket!

Vad fan håller jag på med? är en podd från Alexandra Bylund och Linda Hörnfeldt där de snackar supermycket om entreprenörskap och sociala medier. Det är verkligen av mina favoriter.

(Visited 75 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Jacqueline 10 december, 2018 at 13:20

  Men ååååh tack vad fint! ❤️❤️? Så himla fin julkalender det här! Sjukt mycket matiga tips! ?

  Reply
  1. Caroline 10 december, 2018 at 14:24

   Åh! Kul att du gillar den <3

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *