Nu när vintern är här så är det viktigt att hålla din kamera och objektiv varma. Något som också är väldigt viktigt att hålla varmt är dina batterier. I kyla så dräneras batterier på sin energi och tar därför slut mycket fortare. Det jag gör med mina batterier är att försöka hålla dem så nära kroppen som möjligt. Ibland hamnar de i BHn, ibland bara i byxfickan eller innerfickan på jackan. Oavsett så försök ha dem nära något som är varmt när du är ute. 

En kameraväska

Det är något som alla som äger en kamera borde ha, framförallt på vintern, då det inte bara hjälper till med att hålla din utrustning säker mot stötar utan också varmare än i en väska som kanske endast har ett lager tyg. Som min Kånken exempelvis, som jag gärna bär utrustning i på sommaren. 

en kameraväska från lowepro som står på golvet i en hall
Lowepro Flipside AW400 II

Här är min kameraväska som jag har med mig ungefär överallt nu för tiden. Den är lagom stor för att få med den utrustning som jag vill ha och den är vadderad och håller värmen bra. 

Insidan i en Lowepro kameraväska. I ligger en Sony a7III tillsammans med tre objektiv och annan diverse utrustning.

Beroende på hur du packar den så får du plats med mer. Jag fick med fler avdelare än vad som syns men just nu är den avdelad för när jag har haft två kameror i den. Nere där du kan se mitt axelband brukar Sony:n ligga och däruppe där den kameran ligger nu brukar min Canon ligga, den används dock för att ta dessa bilder så då fick det se ut så här just nu 🙂 

Men alla kameraväskor är fula!

Lugn, det finns avskiljare som du kan lägga i vilken väska som helst (som den får plats i). Dock vill jag inte garantera att de funkar superbra alla gånger. Jag har använt Kånkens egna Photo insert, vilket inte höll min utrustning ordentligt och höll inte värmen speciellt bra heller. Nu har jag en avskiljare från Matin som får plats i min favorithandväska och är passande när vi ska iväg någonstans och jag bara vill ha kameran och kanske något extra objektiv. Den är ganska stor denna avskiljare så det gör att andra saker också får plats. 

En Sony a7III tillsammans med ett objektiv från Sony som är 85mm med 1.8 bländare. Bakom dem står en väskinläggning från Matin.

Jag köpte den till min Canon vilket är en något större kamera. 

När du varit ute i kylan

Trots att du har en kameraväska, om du varit ute och plåtat i kylan så lämna din utrustning i väskan i någon timme innan du plockar upp den. Om det har varit riktigt kallt och du fotograferat så kommer din kamera vara kall oavsett. Då kan det bildas kondens i kameran om du tar upp den kall ur väskan in i värmen. Så när du kommer hem, låt kameran vara en stund. Ta en kopp te och njut en stund av att du är inne i värmen igen. 

Hur förvarar du din kamera när du är ute och plåtar?

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *