Nu när vi går in i den första hela veckan för december känner jag att jag vill ge dig som läser en liten present. En preset, eller förinställning som det heter på svenska, du kan använda till dina bilder vid redigering i Lightroom. Länk till denna preset/förinställning hittar du längst ner i inlägget. 

Med det kommer du kunna gå från exempelvis denna bild till denna som blir här nedan.

Boom! Najs va? Färgerna poppar, grenarna framhävs mer osv. Detta kan du enkelt installera i Lightroom CC Classic och i Lightroom CC. Jag har gjort en video för hur du installerar det i Lightroom CC Classic, vilket är det Lightroom som jag använder mest men jag skickar även en hjälp här för att du ska hitta rätt i Lightroom CC. 

Så om du jobbar i Lightroom CC Classic, alltså den versionen som ser ut som i videon så kan du följa där hur du gör. Om du däremot använder Lightroom CC, alltså deras nya version som är mer molnbaserad, så har jag gjort en kort visning här med bilder. Du börjar med att öppna upp programmet och ta fram ”Redigera” panelen. Bild på den ser du här:

När du öppnat den finns ”Förinställningar” längst ner. Tryck på den. Då får du upp fönstret nedan:

Då trycker du på de tre prickarna för att få fram ett menyval. 

Där väljer du ”Importera förinställning”. Då väljer du att leta upp din förinställning. Kom ihåg att du måste packa upp zip-filen innan du installerar, annars så går det inte. 

Sen är den på plats! =D

Visst var det enkelt? Jag höll på att glömma. Här är förinställningen. Filen ligger kvar där tills den 23 december. Om du trillar in på detta inlägg efter det så kommentera att du vill ha den så skickar jag den till den mail du anger när du kommenterar.

Kom ihåg att det bara är en förinställning så om du upplever att dina bilder blir för mörka eller för ljusa eller inte rätt färger osv så kan du alltid reglera reglagen så som du vill i Lightroom. Lycka till och kom ihåg att tagga mig i era bilder så jag får se hur ni använder er av denna förinställning. @carolinefrankesjo heter jag på Instagram, tagga mig i era bilder så hittar jag er superlätt! <3

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *